Keukentafelgesprek met Stiefmoeders: Corona, hoe doe jij dat?

Agenda - 19 juni 2020 - 19.30 tot 22.00 uur. Deuren open vanaf 19.15 uur. - € 10,- p.p. - De tuin van Praktijk Femke Joy, Venloseweg 74, Tegelen

In deze gekke tijden gebeurd er ook veel in samengestelde gezinnen. Gelukkig versoepelen de maatregelen en lijkt het ergste reeds voorbij te zijn. Maar hoe heb jij de afgelopen tijd doorstaan? Hoe ging het in de omgang met jouw stiefkinderen? Hoe verliep het contact met hun moeder?!

Stress in het samengestelde gezin

Het maakte erg veel los bij (samengestelde) gezinnen. Mensen waren ineens 24/7 bij elkaar, op elkaars lip. Sommige ouders zagen dit als de kans om hun kinderen niet meer te hoeven "delen" met het andere gezin. Anderen waren blij dat ze de stiefkinderen even niet hoefden te zien. Ook waren er (stief)ouders die verscheurd werden tussen wat is nou slim, wat is angst en welk risico durf ik wel te nemen vanuit liefde? Oudere kinderen die zelf moesten beslissen hoe met deze situatie om te gaan. Verscheurd tussen 2 gezinnen en een vriendje. (Lees hier een mooi voorbeeld: https://bit.ly/3fodSQy)

Regels maken het moeilijker

De maatregelen maakten het niet altijd even makkelijk. Juist door die regels gingen mensen twijfelen aan hun eigen relativeringsvermogen. De een houdt zich heel strak vast aan wat mag en wat niet. De ander bekijkt de mogelijkheden binnen de regels die er liggen. Het zijn verschillende manieren van interpreteren die het niet altijd even makkelijk maken voor elkaar. 

Nieuw Normaal

Langzaamaan gaan we terug naar het normale leven. De horeca mag open, ook kapsalons en masseuses pakken het werk weer op, we mogen weer meer naar buiten. En dan... wat doen we met alle emoties, gevoelens en gedachten? Wanneer komen de kinderen wel weer thuis, of wanneer gaan de kinderen wel weer naar de andere ouder. Hoe gaan we weer terug naar normaal?

Ik ben heel benieuwd naar jullie verhaal. Naar jullie vragen, de dillema's en de oplossingen.

Keukentafelgesprek met Stiefmoeders

Wanneer: Vrijdagavond 28 juni 2019
Thema: Corona, hoe doe jij dat?
Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur. Deur open om 19.15 uur
Locatie: de tuin van Praktijk Femke Joy, Tegelen
Kosten: €10,- Eerste keer? Kosteloos!
Meld je deze keer zeker aan, ik heb 4 plekken waarbij ik de 1,5 meter kan garanderen. Aanmelden via info@femkejoy.nl of in het facebook evenement! UIteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

Tot dan! Liefs Femke Joy.

<< Terug naar overzicht

  Adres
  Contactgegevens
Fem's Flow ontvangen?

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
  Adres

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

  Contactgegevens

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring


Fem's Flow ontvangen?
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Uw browser is verouderd!

Om deze website goed te kunnen bekijken moet u uw browser updaten. Update nu mijn browser.

×