Keukentafelgesprek met Stiefmoeders: Dit doe ik een volgende keer anders...

Agenda - 21 september 2018 - 19.30 tot 22.00 uur. Deuren open vanaf 19.00 uur. - € 10,- p.p. Eerste keer?! Kostenloos! - Te gast bij Yogajuf Janssen, van Millenstraat 2 te Venlo

Zo’n 15 jaar geleden zag ik in mijn omgeving een samengesteld gezin vorm krijgen. Er waren regelmatig problemen en voor alles had ik een oplossing. “Ik zou het zo doen, ik zou het niet op die manier doen, waarom doen ze het niet gewoon zo….” Ik had mijn mening wel klaar over kinderen die grenzen overschreden, stiefmoeders die vervelend of rot overkwamen, over de moeders en vaders die geen vertrouwen hadden in hun ex-partners. Waarom deden ze allemaal zo moeilijk?Wat later stond ik op het punt om zelf stiefmoeder te worden. Mijn nieuwe vriend had een dochter van 9. En ik wilde het perfect gaan doen. Nee, zo bewust had ik mezelf dat niet voorgenomen, maar achteraf zie ik wel wat ik eigenlijk wilde na streven. Ik had in mijn omgeving gezien hoe ik het niet wilde doen en ook hoe ík het wel zou gaan doen. Ik ging deze situatie, met álle bagage die ik had wél goed doen.

Keukentafelgesprek

Vrijdag 21 september is er weer een keukentafelgesprek met Stiefmoeders. Het thema is: Dit doe ik een volgende keer anders…

Ben jij ook zo iemand die altijd alles in 1 keer helemaal goed doet? Iemand die achteraf altijd denkt, dat ging perfect, zo had ik ook helemaal verwacht dat het zou gaan. Iemand die 100% weet waar zij aan begint. En waar iedereen dan van kan denken dat je alles op een rijtje hebt en nooit fouten maakt. Nee? Oh gelukkig, ik ook niet.

De beste stuurlui staan aan wal

Ik hoorde vrouwen zonder kinderen vertellen dat hoe moeders tegenwoordig met hun kinderen omgaan toch zeker niet hun manier was, hoe belachelijk het is als je het zo doet… nu glimlach ik en denk ik, eerst even afwachten hoe je het zelf gaat doen. Ik was ook zo, het lijkt namelijk allemaal zo vanzelfsprekend als je er niet middenin zit.

Er is een hoop dat ik achteraf gezien anders zou doen. Maar wat ik ook geleert heb is dat iedere situatie die niet verliep zoals ik had gedacht of wenste weer nieuwe inzichten bracht. Het was niet altijd fijn, maar ik leerde er heel veel van. En mijn omgeving ook. Wat nog het belangrijkste is, ik praat erover met mijn omgeving. Niet altijd op het moment zelf maar wel kort daarna. Ik leg uit wat mijn beweegreden was en dat ik het verkeerd ingeschat had. Of dat ik bang was niet leuk gevonden te worden. Of dat ik bang was dat ik niet gezien of gehoord was.

Terug kijken

Als we terug gaan kijken naar de situaties waarin iets fout ging, wat was dan mijn aandeel. En wat is van de ander. Waar mag ik zelf nog in groeien en wat is niet mijn verantwoordelijkheid, waar ligt het leerpunt bij de ander?

Erkenning, herkenning, je bent niet alleen

Kom je ook naar ons keukentafelgesprek met Stiefmoeders? Een gezellige avond vol erkenning, herkenning, humor en een luisterend oor. Vrouwen die betrokken zijn bij elkaar en hun eigen gezinnen. Die, doordat we voelen dat we niet alleen zijn, krachtiger en evenwichtiger terug naar huis gaan. Met een heleboel liefde voor alles wat ze wél al voor elkaar hebben gekregen.

Vrijdag 21 september van 19.30 tot 22.00 uur. We zijn weer te gast bij Yogajuf Janssen, van Millenstraat 2 in Venlo. Meld je aan via info@femkejoy.nl. Kosten zijn €10,- per keer. En kom je voor de eerste keer dan is het kosteloos! Neem gezellig iemand mee!

Mijn grootste: Wat doe ik anders...

Zal ik mijn grootste “Wat doe ik een volgende keer anders” verklappen? Zelf Compassie… Bij alles wat ik fout doe, bij alles wat ik anders had willen doen, bij elke keer als ik voel dat ik geleid werd door angst ipv liefde, compassie. Ik doe mijn best. Ik groei van mijn fouten en dat is goed genoeg.

Liefs, Femke Joy.

Zie hier het Facebook event.

<< Terug naar overzicht

  Adres
  Contactgegevens
Fem's Flow ontvangen?

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
  Adres

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

  Contactgegevens

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring


Fem's Flow ontvangen?
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Uw browser is verouderd!

Om deze website goed te kunnen bekijken moet u uw browser updaten. Update nu mijn browser.

×