Keukentafelgesprek met Stiefmoeders: Ik ga op vakantie en neem mee....

Agenda - 01 juni 2018 - 19.30 tot 21.30 uur. Deuren open vanaf 19.00 uur. - € 5,- p.p. Eerste keer?! Kostenloos! - Te gast bij Yogajuf Janssen, van Millenstraat 2 te Venlo

Mijn herinneringen aan vakanties zijn mooi. Mijn moeder werkte niet. Mijn vader had in de zomer ineens 3 hele weken vrij voor ons. Zijn vakantie stond ook in het teken van de kinderen. We gingen 3 weken op vakantie. Naar Oostenrijk met de vouwwagen. En de andere drie weken waren we samen met onze moeder. In de avond kwam papa thuis en het was 6 weken lang feest.

Liep de vakantie ten einde dan was mijn moeder verdrietig. De weken waren omgevlogen en nu moesten we weer naar school.

Met dat idee ging ik mijn eigen gezin in. Maar dat was al de eerste denkfout. Het “gezin” dat ik vormde met mijn man en zijn dochter was niet mijn gezin. Het was een verdeelt gezin waar ik als vriendin van papa aan deel neem. Tijdens de vakantie miste ze mama natuurlijk. En het was even wennen om een hele poos, onafgebroken bij elkaar op de lip te zitten.
Mijn beelden van een zomervakantie waren anders. Mijn verwachtingen waren anders. De manier waarop Vincent en zijn dochter al vakanties lang invulden zonder mijn aanwezigheid had wat aanpassing nodig van alle kanten.

Vakanties waren geen drama bij ons maar het was wel lastig. Loslaten van verwachtingen. Go with the flow. Het was alles behalve vanzelfsprekend.
Toen onze zoon geboren werd was er weer aanpassing nodig. Er zit 13 jaar tussen hem en zijn zus. Wat ga je doen? Voor wie is de activiteit bedoelt. Wie moet zich aanpassen en in welke mate en hoeveelheid. En waar is er partnertijd?

Vakanties die veel te lang duren. Waar je met goede zin aan begint en halverwege (of direct bij vertrek van huis) denkt; Oh my God, hoe gaan we dit volhouden. Het idee uitgerust weer thuis te komen, helemaal fit voor het werk dat weer komen gaat, dat idee is dan ver te zoeken!

Waar loop jij tegen aan? Wat was het ergste dat er ooit gebeurd is? Wat zou je nu absoluut anders doen? Telefoontjes van en naar mama waar je gek van wordt? Terwijl je ook wel snapt dat ze hun moeder missen en moeder hen? Het zeuren om ijsjes dat je bij je eigen kinderen bijlange na niet zo irritant vindt? De tijd die je mist met je lief? De ruimte die je mist van ieder zijn eigen kamer?En natuurlijk wat is er leuk? Wat zou je absoluut hetzelfde doen? Welke gesprekken heb je vooraf of achteraf met het “nieuwe gezin”. Voel je je rijk met al jullie kinderen op pad? Of doe je het totaal anders. Gaat hij met zijn kinderen en blijf jij heerlijk relaxt thuis? Of blijf jij heel verdrietig thuis?

Vrijdag 1 Juni is er weer een keukentafelgesprek, thema? Je raadt het al: Ik ga op vakantie en neem mee….
Van 19.30 tot 22.00 uur. Van Millenstraat 2 te Venlo.
Ik hoor en ontmoet jullie heel graag! Geef je even aan dat je ook komt? info@femkejoy.nl

<< Terug naar overzicht

  Adres
  Contactgegevens
Fem's Flow ontvangen?

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
  Adres

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

  Contactgegevens

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring


Fem's Flow ontvangen?
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Uw browser is verouderd!

Om deze website goed te kunnen bekijken moet u uw browser updaten. Update nu mijn browser.

×