Blog

Oh…. Hij heeft een dochter…. Deel 1

12 november 2018

Ga ik hier iets van zeggen… Wil ik hier überhaupt iets van vinden. En als ik er dan iets van vind, wíl ik er dan iets van zeggen… Maar wat vind ik er dan precies van. En als ik dan weet wat ik vind hoe voelt dat dan…Wat moet ik nu voelen. En wat voelt er allemaal zo gecompliceerd…. chaotisch….

Lees verder »


Stiefmoeder, liefmoeder, bonusmoeder, cadeaumoeder, stief-loeder..

12 november 2018

Geef het beestje maar een naam. In de ‘stief-wereld’ is het een ware discussie. Hoe noemen we ze nou? Een stiefkind, een cadeau-kind. Een stiefmoeder… het klinkt zo rot. Mijn stiefdochter vertelde een hele tijd geleden aan mijn petekindje dat ik niet haar echte mama ben maar haar stiefmoeder. Mijn petekind van 5 werd erg boos en riep; “Dat is niet waar, Femke is wél lief.”

Lees verder »


Een voor allen. . .

25 september 2018

Heb je dat weleens, dat je in een vliegtuig zit, met allemaal andere mensen. En dat je je dan ineens beseft: als we nu gekaapt worden zijn we ineens wél iets van elkaar.

Problemen zorgen voor verbroedering...

Lees verder »


Martin, we zullen je missen.

24 september 2018

De dood van een jong kind grijpt ons op vele manieren aan. Zeker als deze in de leeftijd is van onze eigen kinderen, een jongtje dat we op het schoolplein of het voetbalveld flink zagen spelen.

Rust zacht lieve Martin.

Lees verder »


“Kintsukuroi” Wat stuk is moet vervangen worden... of niet?

18 september 2018

Wat is Kintsukuroi? Heb jij er weleens van gehoord? Wat stuk is moet vervangen worden, helaas leven we in een maatschappij waar we zo handelen. Telefoon stuk, we kopen een nieuwe. Bord stuk, dan komt er een nieuwe... Maar hoe deden we dat vroeger? En wat dan te zeggen van al die relaties die stroef of moeizaam verlopen... 

Lees verder »


De drempel die zo ontzettend hoog is. . .

28 mei 2018

Goed voor jezelf zorgen, het is zo makkelijk gezegd. En we zeggen het vaak tegen elkaar in deze tijden. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in?

Lees verder »


Moederdag, verdien jij een cadeau?

19 maart 2018

De eeuwige discussie... wat ben je nou wél en wat ben je nou niet van deze kinderen? Verdien jij een cadeautje met moederdag? En wie moet daar dan voor zorgen?!

Een avond met stiefmoeders/ moeders onder elkaar. Delen, herkennen en erkennen. Hoe doe jij dat?! Kom ook en neem gezellig iemand mee!

Lees verder »


Rouw in een samengesteld gezin.

16 januari 2018

Het eerste keukentafelgesprek van 2018. Het thema is Rouw in een samengesteld gezin. Vaak krijg ik mensen bij me en als ze praten over het probleem ligt er vaak rouw onder. Een verloren droom, een verlies van veiligheid, een verlies van iemand waarvan ze niet meer houden zoals voorheen. We vergissen ons zo vaak, rouwen doen we alleen om geliefden die we verliezen door de dood. Maar niets is minder waar...

Lees verder »


Stiefkind van de rekening, mijn idee over alimentatie.

19 december 2017

In Zembla, Stiefkind van de rekening, werd een een kwestie besproken. Ex-stiefouders zouden alimentatie moeten gaan betalen voor hun stiefkinderen. Ik begreep uit de woorden van Raadsheer Cees van Leuven dat er maatwerk geleverd zou moeten worden.

Deze zou naast het recht op een omgangsvorm dan ook als plicht opgelegd kunnen worden. Als een “voor wat hoort wat” regeling. Lees hier mijn visie.

Lees verder »


We doen het zo alleen.

13 december 2017

"Hij had haar haren en arm aangeraakt, ze had gezegd dit niet leuk te vinden. Later had hij haar ter afscheid een knuffel gegeven en daarbij haar borsten aangeraakt. Ze was op haar fiets gesprongen en snel naar huis gefietst, nadat ze geweigerd had haar telefoonnummer te geven. Door de sneeuw, alleen naar huis geracet. Klaarlichte dag. Ik las de plek en het tijdstip en ineens zag ik het weer voor me, zij hadden mij ingehaald toen ik al lopend op weg was naar het centrum."

Lees verder »


Nieuwere blogs »« Oudere blogs
  Adres
  Contactgegevens
Fem's Flow ontvangen?

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
  Adres

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

  Contactgegevens

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring


Fem's Flow ontvangen?
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Uw browser is verouderd!

Om deze website goed te kunnen bekijken moet u uw browser updaten. Update nu mijn browser.

×