Blog

Mijn plaats als Stief, ineens is ze 18 jaar.

07 december 2017

Als mijn Stiefdochter jarig is, word ik dan gefeliciteerd? Moet ik haar moeder feliciteren? Waar sta ik dan....

Lees verder »


Het verscheurde gevoel van een kind van gescheiden ouders en kerst.

20 november 2017

Toen ik 18 jaar geleden samen ging wonen vroegen mijn ouders en schoonouders, waar zijn jullie met kerst? Ik vond het een lastige vraag... keuzes maken. En dan te bedenken dat onze beide ouderparen gewoon getrouwd waren. Het enige lastige was dat ik uit een gezin van 2 kinderen kwam waarvan er 1 door een ongeluk niet meer was. Ik liet mijn ouders dus "alleen".
Vandaag de dag, in het hier en nu... heb ik te maken met mijn gescheiden ouders, mijn eigen samengestelde gezin, het gezin van mijn schoonzus, mijn schoonouders en de familie van mijn stiefdochter, en oja, het gezin van haar vriendje...  appeltje eitje toch?!...

Lees verder »


Wat is mijn “plek” als Stiefmoeder?

07 november 2017

"Als ze mijn nieuwe partner niet leuk vinden, dan gaat 'ie eruit..." Het is een zin die ik vaker voorbij hoor komen. Welke plek heb je als stiefouder? Ben je afhankelijk van de goedkeuring van de kinderen? Hier kan ik 50 blogs over schrijven, hier lees je 1 aspect. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je weten wat ik denk van andere aspecten, laat het me weten!

Lees verder »


Je denkt dat je je kind helpt. . . maar is dat ook zo?

26 oktober 2017

Een blog gericht aan de papa's maar natuurlijk begaan mama's dezelfde "fout". We denken ze te helpen, door te ondersteunen, maar na verloop van tijd zien we dat we ze iets heel anders hebben eigen gemaakt. . .

Lees verder »


De beet van een gifslang is nooit dodelijk. . .

18 oktober 2017

Iemand vertelde me laatst: Er is nog nooit iemand dood gegaan aan de beet van een gifslang. Verwondert en klaar om te strijden keek ik haar aan. “Nee…? Ik ken toch écht andere verhalen.” Strijdvaardig als ik ben...

Maar klopt het wat ik zeg, of klopt wat zij zegt? En wat is de metafoor hierin voor ons eigen proces?!

Lees verder »


Bang voor haar Moeder maar niet voor Eva.

10 oktober 2017

Mijn stiefdochter en ik hadden een botsing. Niet letterlijk, want dat zou nog met een sorry op te lossen zijn. Maar figuurlijk. Dingen stapelde op en we explodeerde allebei. Ik was er van geschrokken. Eigenlijk hebben we dit nooit. Maar ineens zag ik mezelf staan, heel erg boos, te veel grenzen laten overschreden en ik kon het niet meer rustig zeggen.

Toen de rust was wedergekeerd gebeurde er iets nieuws… er kwam een grote angst, een grote onzekerheid…

Waar ik, in een ruzie met mijn man, achteraf altijd een opluchting voel. Voelde ik hier een grote onrust. Er was 1 zin die continu door mijn hoofd heen speelde. “wat zal haar moeder denken”…

Lees verder »


Je kunt niet kiezen wat jou overkomt maar je hebt wel een keuze!

14 september 2017

Je kunt niet kiezen wat jou overkomt maar je kunt wel kiezen voor hoe je daar mee om gaat. Het is een les die ik leerde nadat ik mijn zusje, mijn ouders hun dochter, van 14 verloor toen ik zelf net 17 was.

Pas later leerde ik dat ongeveer 10% ons overkomt en we voor 90% dus keuzemogelijkheid en zelfs keuzevrijheid hebben in hoe het ons leven bepaald. Ik leg uit hoe je dit kunt doen.

3 belangrijk tips;

Lees verder »


Grenzen of Barrières

25 augustus 2017

Het volgende Keukentafelgesprek van vrijdag 8 September gaat over het stellen van Grenzen of Barrieres! Hoe doe jij dat, wat is voor jou het verschil!?! Of is er geen verschil?!

Lees verder »


5 tips voor eenheid in het huis van het samengestelde gezin.

13 juli 2017

Hoe doe je dat, je gaat samen wonen met je nieuwe liefde. Jij neemt jouw kinderen mee, hij neemt zijn kinderen mee. Ze hebben verschillende leeftijden maar misschien is er ook overlap. Er komt 1 huis met kinderen die niet voor elkaar gekozen hebben, toevallig… omdat hun ouders wel voor elkaar gekozen hebben. Daar moet je het dus maar gewoon mee doen.
Hoe geef je ze allemaal een plekje?!

Of je gaat samenwonen met je partner, hebt zelf geen kinderen maar hij of zij toevallig wel!

Ik geef je 5 tips...

Lees verder »


De waarde van overleg in Samengestelde gezinnen. Deel 2

04 juli 2017

Al eerder schreef ik over een “knaagje". Zo’n mmmm gevoel, onbestemd, negatief en iets waar je je vinger niet op kan leggen. Voorheen waren dit geen “knaagjes" maar hele periodes aan “iets dat niet lekker zat maar geen echte woorden had”.

Lees verder »


« Oudere blogs
  Adres
  Contactgegevens
Fem's Flow ontvangen?

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
  Adres

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

  Contactgegevens

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring


Fem's Flow ontvangen?
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Uw browser is verouderd!

Om deze website goed te kunnen bekijken moet u uw browser updaten. Update nu mijn browser.

×