Laat maar. . .

Blog - 31 januari 2019

Never settle for less…..

Laat maar…er zit me iets dwars, eigenlijk zou ik het moeten bespreken maar laat maar. Ik stel me vast aan, het doet er niet zo toe, het ebt wel weer weg, het gaat wel weer over, aan alles komt een einde…

We gaan maar door

We gaan door, stoten ons aan dezelfde muren en nemen het voor lief. Tot de bom barst. We exploderen naar iemand, misschien zelfs iemand anders dan diegene waar we eigenlijk boos op zijn. Of we krijgen een burn out. We ontwikkelen andere ziektes of stress klachten. En waarom? Voor de lieve vrede? Maar het is toch helemaal geen vrede in ons als we telkens denken: laat maar. Waarom dan? Waarom vluchten we in “laat maar”…

Laat maar

Waar zeggen we nou eigenlijk laat maar tegen. Je zou denken tegen de confrontatie. Eigenlijk moet ik mijn man aanspreken op iets, of een collega. En ik zeg “laat maar”. Maar ik zeg geen “laat maar” tegen de situatie, ik zeg “laat maar” tegen mij. Ik vind mezelf niet belangrijk genoeg om voor op te komen. Nee? Draai het eens om. Je dochter komt thuis met hetzelfde verhaal. Wat is jouw advies? Laat maar? Of zeg je, lieverd je moet die man hier op aanspreken…

Vluchten

Ik vind mezelf niet goed genoeg en vlucht. Ik laat mezelf in de steek. En ik zie het voor me. Kijk maar eens met me mee.
Er is een vrouw, die overal ja op zegt. Of ze nog even die taak op zich wil nemen. Of ze nog even tijd heeft om daar aan deel te nemen. Of ze daarna dan nog even dat wil afronden en haar antwoord luid altijd “Ja”. Ze voelt, ik moet er iets van zeggen, ik kan dit niet langer volhouden. Maar puntje bij paaltje denkt ze altijd “laat maar”, het kan nog wel, straks wordt het rustiger. Zie jij ook het verdriet? De manier waarop ze zich kleiner maakt.

Een volgende keer, als een andere collega vraagt, “wil je even” roept ze al nee voordat de zin af is. Daarna voelt ze zich helemaal rot, dat ze juist tegen haar en niet tegen haar baas uitvloog. Maar die collega was veilig om tegen in opstand te komen.
In ons zit een klein bang meisje, of jongetje. Dat altijd denkt, het ligt vast aan mij, ik ben niet goed genoeg, ik stel me aan. Maar denk je eens in dat dit kleine meisje niet jij maar je dochter was. Hoe zou je dan voor haar zorgen? Zou je dan nog zeggen: Laat maar aansteller? Of zou je dan zeggen: kom lieverd we gaan er samen iets van zeggen.

Zelf-liefde

“Zorg goed voor jezelf” is inmiddels een tegeltjeswijsheid, haast een dooddoener, maar wat ik er in hoor is; Zorg goed voor dat lieve lieve kind in je. Luister naar wat ze nodig heeft. Zorg goed voor haar want alleen jij weet wat ze nodig heeft. Alleen jij weet hoe ze zich voelt. Het is daarin zelfs makkelijker dan voor iemand anders zorgen. Want die ander kan jou alleen maar vertellen wat ze voelt. Jij voelt, in jou, hoe jouw kleinere zelf zich voelt. En die kleinere zelf heeft recht op een volwassenen jij, die voor hem of haar zorgt.

Die niet “laat maar” zegt, maar die het op een liefdevolle manier voor je opneemt. Die niet zegt, sssst aansteller. Maar die zegt; vertel maar ik luister naar je.

Liefdevolle zorg voor je zelf. Zelf liefde. Ik heb het al vaker gezegd. En niet omdat ik vergeten was dat ik het al eens gezegd had, maar omdat het belangrijk is dat we dit vaker horen. Zodat het een eerste natuur wordt eerst goed voor onszelf te zorgen. In plaats van onszelf voortdurend in de steek te laten! Als een hulpeloos kindje alleen achter te laten.

Never Settle for Less

Nee lieve mensen, neem jezelf op schoot en zorg uitermate goed voor jezelf. Never settle for less… en wat wordt het leven dan rustig. En wat ben je dan een prachtig voorbeeld voor je omgeving, je vrienden en familie en bovenal voor de kinderen om ons heen. Want gunnen we hen niet ook een leven waarin ze gehoord en gezien worden! En dan niet alleen door ons, maar vooral ook door zichzelf!

Liefs, Femke Joy.

<< Terug naar overzicht

  Adres
  Contactgegevens
Fem's Flow ontvangen?

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
  Adres

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

  Contactgegevens

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring


Fem's Flow ontvangen?
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Uw browser is verouderd!

Om deze website goed te kunnen bekijken moet u uw browser updaten. Update nu mijn browser.

×