Martin, we zullen je missen.

Blog - 24 september 2018

Zondagavond, ik was de haren van mijn zoon, terwijl ik mijn arm in het water houd voel ik pijn. Ik draai mijn hand en zie de tatoeage op de binnenkant van mijn pols, een hart in vele lijnen, symbool van oneindige liefde. Het prikt en ik zie dat er een snee over het hart loopt… ja zo voelt het, alsof mijn hart een beetje bloed en gemeen pijn doet. Geen gapend gat, zoals bij de naaste familie het geval zal zijn. Maar een haast onopgemerkte snee die steekt. Niet te missen, niet te verdoezelen, aanwezig. Ik wrijf erover en het prikken houdt op, maar mijn gedachten zijn bij jou en je familie, zoals dit hele weekend al het geval is.

Lieve Martin,

hoe vertel ik mijn zoon dat jij niet ouder wordt dan 6? Dat jij, een deel van de klas, een individu die de klas compleet maakte, er niet meer bent. Dat het wiel, dat deze klas is, een spaak mist. Lieve Martin, hoe leg ik uit dat het inderdaad oneerlijk is. Dat kinderen eigenlijk helemaal niet zo ziek zouden moeten mogen worden… Dat ouders niet hun eigen kind horen te begraven. Dat wij, als oudsten, eigenlijk als eerste dood zouden mogen gaan. Lieve Martin, we zien je zo voor ons, op het schoolplein, aan tafel in de klas en rennend over het voetbalveld. We zullen je missen en in gedachten houden, heel dichtbij, in ons hart. Lieve Martin, onze gedachten gaan naar jouw Papa en Mama, je broer en zussen. En we sturen hen liefde in de hoop dat die steun hun dagen een beetje zullen verlichten.

Lieve Fedde,

ik wil je behoeden voor alle pijn die het leven óók met zich meedraagt. Maar dat blijkt onmogelijk. Ik kan je niet beloven dat we allemaal 85 jaar oud worden, gezond en wel. Soms gaat het enorm fout en gaan er mensen dood die we nog veel langer bij ons wilden houden. Ik houd je extra vast, omdat het kan. Bewust van de kwetsbaarheid die deze oneindige liefde en het leven met zich meebrengt. Lieverd geniet van het leven, met de mensen die we missen in ons hart.

Lieve Martin, mooi kind, je bent nooit verder weg dan 1 gedachte…

<< Terug naar overzicht

  Adres
  Contactgegevens
Fem's Flow ontvangen?

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
  Adres

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

  Contactgegevens

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring


Fem's Flow ontvangen?
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Uw browser is verouderd!

Om deze website goed te kunnen bekijken moet u uw browser updaten. Update nu mijn browser.

×