Blog

Vandaag ben ik goed genoeg.

15 januari 2020

Ben jij goed genoeg? Helemaal tevreden met wie je bent, hoe je de dingen doet of aanpakt? Nee? Lees rustig verder dan!

Lees verder »


Ja, ik durf!

13 september 2019

De liefde... als we er eenmaal in gekwetst zijn is ons opnieuw openstellen erg lastig. Femke ondervond dit zelf aan den lijven. Een tweede huwelijk vraagt dan om moed, om zo de muur van zelfbescherming weer te laten zakken.

Lees verder »


Blog van (Stief)Moeder Marjo.

14 maart 2019

De wereld is mooi, de mensen in deze wereld zijn mooi. Dat is een zin die vaak door me heen gaat. “Goh”, zal je misschien denken, “ik heb hele andere ervaringen”, en dat kan waar zijn. Maar dat betekent niet dat de zin die ik voel niet waar is. Het volgende verhaal bewijst dat. Marjo deelde haar verhaal met mij om het daarna met jullie te mogen delen. Waar zij in het begin moeite had met het Nieuwe Gezin waar 1 van haar zonen in kwam te wonen voelt zij dit nu heel anders. Hoe dat komt verteld ze prachtig in haar eigen woorden.

Lees verder »


Laat maar. . .

31 januari 2019

Laat maar.... hoe vaak zeg je dit tegen jezelf? Per week, per dag misschien zelfs...

Het gaat wel weer over, ze zijn zo naar bed, straks wordt het rustiger, ik ren nog wel even door...

Lees verder »


De stem in je hoofd die zegt dat je het niet kan... die liegt.

10 januari 2019

Ik ken geloof ik niemand die niet bekent is met de kritische stem in onszelf. Die ons verteld dat we slechte ouders zijn, slechte stiefouders, stomme vrienden zijn of te dik... Ieder van ons heeft wel een bepaald aspect waarin we onszelf dingen vertellen, of invullen dat anderen dingen van ons vinden, die misschien wel helemaal niet waar zijn. Lees snel verder hoe ik die gedachten het zwijgen heb opgelegd!

Lees verder »


De witte wolf en de zwarte, wie wint in het gevecht?

13 december 2018

Wat je voedt groeit... zowel in je voordeel als in je nadeel. Lees even met me mee want voor mij voelt het zo...

Lees verder »


Zijn alle stiefmoeders gemeen? vraagt Tessa (5 jaar)

12 november 2018

Niet alleen mama’s hebben vragen! Ook de jonge vrouwen onder ons, bijvoorbeeld vrouwtjes van 5 jaar, staan soms voor belangrijke raadsels. Zo ook Tessa: Ik ben Tessa en ik ben al 5 jaar. Ik wil je wat vragen en mama vertelde me dat jij daar heel veel over weet. Sneeuwwitje heeft een hele gemene stiefmoeder, zijn alle stiefmama’s gemeen? Groetjes Tessa.

Lees verder »


Wat als mijn nieuwe vriend al kinderen heeft?

12 november 2018

Een nieuwe vraag van een mama: "Wat als mijn nieuwe partner al een kind (of meerdere) heeft?
Klinkt misschien raar maar daar zit ik niet op te wachten aangezien mijn manier van opvoeden nogal als "alternatief" gezien wordt. Ik heb dus eigenlijk geen zin in discussies of meningsverschillen over deze visie, want dan heb je ook weer een ex die haar visie heeft en dat hoor je te respecteren. Hun eigen manier van opvoeden en dat zal ik ook respecteren. Maar niet ten koste van die van mij, ik weet het, ik denk veel te ver vooruit.
En dan ga ik er even vanuit dat de kinderen zich dan wel samenpakken en het leuk hebben met elkaar, mijn zoon is heel sociaal is en kan eigenlijk met iedereen goed overweg."

Lees verder »


'Basisschool Blerick schakelt Slachtofferhulp in' waar gaat het naar toe?

12 november 2018

Gisteren hadden we een Limburgse Ouders Café in Blerick. Ik vertelde het mijn man de avond ervoor en we dachten allebei hetzelfde: "Blerick … daar is geschoten vandaag". Tijdens de gezellige ochtend met vrouwen kwamen twee wijkagenten langs. Even kijken hoe het met de mensen is na het schietincident. Het voelt bijna niet meer als een incident. Er gebeurt veel.

Lees verder »


Een nieuwe vriend, een nieuwe stiefvader en nu?

12 november 2018

Een nieuwe vraag van een lieve mama: Hoe en wanneer stel ik mijn nieuwe vriend voor aan mijn kinderen? Goh hoe zou jij dat doen? Ik vraag het me af, laat je het me weten?

Lees verder »


« Oudere blogs
  Adres
  Contactgegevens
Fem's Flow ontvangen?

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
  Adres

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

  Contactgegevens

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring


Fem's Flow ontvangen?
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Uw browser is verouderd!

Om deze website goed te kunnen bekijken moet u uw browser updaten. Update nu mijn browser.

×