Wat als mijn nieuwe vriend al kinderen heeft?

Blog - 12 november 2018

Lieve mama!

Grote zorgen! En dat terwijl er nog niets aan de hand is. Wat is ons hoofd daar goed in. In ons hoofd gebeurt een heleboel. Onze hersenen zijn een belangrijk, uiterst belangrijk onderdeel van ons leven. Maar gaandeweg zijn ze wat arrogant geworden en nemen ze steeds meer verantwoordelijkheden op zich. Ja ik weet het, zonder hersenen zouden we niet leven, maar wat ons hoofd vergeet: zonder ons hart zijn we er echt niet meer. We kunnen een hele tijd in leven blijven terwijl onze hersenen niet meer functioneren. Maar zonder hart houdt het toch echt op. Dat klopt, toch? ;-)

Wat ik wil zeggen is, dat onze maatschappij is ingericht om te leven vanuit ons hoofd. Alles gaat snel en met onze hersenen maken we snelle keuzes. Ons hart heeft even tijd nodig voor het een beslissing maakt. Maar de keuzes vanuit ons hart zijn zoveel meer van waarde.

Leven is liefde

In jouw verhaal voel ik een grote angst, die zich uit in wantrouwen. Maar probeer je eens af te stemmen op jouw hart. Als het goed is ga je daten vanuit je hart. Niet omdat je bang bent dat je alleen over blijft, niet omdat je bang bent dat je niet meer lekker in de markt ligt, maar vanuit liefde. Omdat je je leven graag wilt delen met een andere man (of vrouw). Omdat de liefde van een ander een mooie aanvulling is in het leven dat je al hebt. Een man die bij jou aansluit, die van jou houdt en waar je fijne uren, dagen en maanden of zelfs jaren mee wenst door te brengen zal ook aansluiten bij jouw normen en waarden. Het vertrouwen in de liefde noem ik dat.

Natuurlijk kun je meningsverschillen hebben, en ja, het samengestelde gezin is geen kattenpis. Maar wat ik in mijn praktijk vaak zie is dat de angst, angst voor verlies, angst dat we niet goed genoeg zijn, angst dat het 'toch wel weer mis zal gaan', het denken in 'tekorten', de grootste boosdoener is.
Wanneer we vanuit ons hart leven, vanuit vertrouwen, het weten dat er áltijd genoeg liefde is, overvloed, dan is er acceptatie voor andere visies. Dan is er geen strijd maar respect voor een andere manier van denken.

Praktijk en plannen

Praktisch gezien kun je afspraken maken over hoe om te gaan met de kinderen van jullie samengestelde gezin. Zie enkele blogs die ik schreef voor Mama in Limburg maar ook op mijn website. Waarin corrigeert hij (of jij) wel en waarin niet. Wie heeft er contact met de ex van je nieuwe vriend en wil jij ook contact.

Vooraf angsten of zorgen hebben...het enige wat daar handig aan is, is dat je met een gerust hart even kunt kijken of je daar nu al stappen in kunt zetten. Jij kunt bijvoorbeeld nu al informatie inwinnen, met anderen brainstormen, over hoe je dat dan wilt gaan doen. Maar als deze zorgen je ervan weerhouden te gaan daten, als je bij een toffe man merkt dat hij kinderen heeft en dan al richting de nooduitgang gaat rennen...dan zijn je angsten een beperking geworden. Dat is niet handig, en eeuwig zonde van die toffe man!

Mijn advies?

Leef vanuit liefde en vertrouwen, vanuit je hart.

Onderzoek je angsten maar leef niet vanuit die angst! Enjoy, geniet van het leven en de liefde, ze is zo mooi!

Liefs,
Femke Joy

<< Terug naar overzicht

  Adres
  Contactgegevens
Fem's Flow ontvangen?

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
  Adres

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

  Contactgegevens

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring


Fem's Flow ontvangen?
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Uw browser is verouderd!

Om deze website goed te kunnen bekijken moet u uw browser updaten. Update nu mijn browser.

×