Blog

De witte wolf en de zwarte, wie wint in het gevecht?

13 december 2018

Wat je voedt groeit... zowel in je voordeel als in je nadeel. Lees even met me mee want voor mij voelt het zo...

Lees verder »


Zijn alle stiefmoeders gemeen? vraagt Tessa (5 jaar)

12 november 2018

Niet alleen mama’s hebben vragen! Ook de jonge vrouwen onder ons, bijvoorbeeld vrouwtjes van 5 jaar, staan soms voor belangrijke raadsels. Zo ook Tessa: Ik ben Tessa en ik ben al 5 jaar. Ik wil je wat vragen en mama vertelde me dat jij daar heel veel over weet. Sneeuwwitje heeft een hele gemene stiefmoeder, zijn alle stiefmama’s gemeen? Groetjes Tessa.

Lees verder »


Wat als mijn nieuwe vriend al kinderen heeft?

12 november 2018

Een nieuwe vraag van een mama: "Wat als mijn nieuwe partner al een kind (of meerdere) heeft?
Klinkt misschien raar maar daar zit ik niet op te wachten aangezien mijn manier van opvoeden nogal als "alternatief" gezien wordt. Ik heb dus eigenlijk geen zin in discussies of meningsverschillen over deze visie, want dan heb je ook weer een ex die haar visie heeft en dat hoor je te respecteren. Hun eigen manier van opvoeden en dat zal ik ook respecteren. Maar niet ten koste van die van mij, ik weet het, ik denk veel te ver vooruit.
En dan ga ik er even vanuit dat de kinderen zich dan wel samenpakken en het leuk hebben met elkaar, mijn zoon is heel sociaal is en kan eigenlijk met iedereen goed overweg."

Lees verder »


'Basisschool Blerick schakelt Slachtofferhulp in' waar gaat het naar toe?

12 november 2018

Gisteren hadden we een Limburgse Ouders Café in Blerick. Ik vertelde het mijn man de avond ervoor en we dachten allebei hetzelfde: "Blerick … daar is geschoten vandaag". Tijdens de gezellige ochtend met vrouwen kwamen twee wijkagenten langs. Even kijken hoe het met de mensen is na het schietincident. Het voelt bijna niet meer als een incident. Er gebeurt veel.

Lees verder »


Een nieuwe vriend, een nieuwe stiefvader en nu?

12 november 2018

Een nieuwe vraag van een lieve mama: Hoe en wanneer stel ik mijn nieuwe vriend voor aan mijn kinderen? Goh hoe zou jij dat doen? Ik vraag het me af, laat je het me weten?

Lees verder »


Oh…. Hij heeft een dochter…. Deel 1

12 november 2018

Ga ik hier iets van zeggen… Wil ik hier überhaupt iets van vinden. En als ik er dan iets van vind, wíl ik er dan iets van zeggen… Maar wat vind ik er dan precies van. En als ik dan weet wat ik vind hoe voelt dat dan…Wat moet ik nu voelen. En wat voelt er allemaal zo gecompliceerd…. chaotisch….

Lees verder »


Stiefmoeder, liefmoeder, bonusmoeder, cadeaumoeder, stief-loeder..

12 november 2018

Geef het beestje maar een naam. In de ‘stief-wereld’ is het een ware discussie. Hoe noemen we ze nou? Een stiefkind, een cadeau-kind. Een stiefmoeder… het klinkt zo rot. Mijn stiefdochter vertelde een hele tijd geleden aan mijn petekindje dat ik niet haar echte mama ben maar haar stiefmoeder. Mijn petekind van 5 werd erg boos en riep; “Dat is niet waar, Femke is wél lief.”

Lees verder »


Een voor allen. . .

25 september 2018

Heb je dat weleens, dat je in een vliegtuig zit, met allemaal andere mensen. En dat je je dan ineens beseft: als we nu gekaapt worden zijn we ineens wél iets van elkaar.

Problemen zorgen voor verbroedering...

Lees verder »


Martin, we zullen je missen.

24 september 2018

De dood van een jong kind grijpt ons op vele manieren aan. Zeker als deze in de leeftijd is van onze eigen kinderen, een jongtje dat we op het schoolplein of het voetbalveld flink zagen spelen.

Rust zacht lieve Martin.

Lees verder »


“Kintsukuroi” Wat stuk is moet vervangen worden... of niet?

18 september 2018

Wat is Kintsukuroi? Heb jij er weleens van gehoord? Wat stuk is moet vervangen worden, helaas leven we in een maatschappij waar we zo handelen. Telefoon stuk, we kopen een nieuwe. Bord stuk, dan komt er een nieuwe... Maar hoe deden we dat vroeger? En wat dan te zeggen van al die relaties die stroef of moeizaam verlopen... 

Lees verder »


« Oudere blogs
  Adres
  Contactgegevens
Fem's Flow ontvangen?

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
  Adres

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

  Contactgegevens

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring


Fem's Flow ontvangen?
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Uw browser is verouderd!

Om deze website goed te kunnen bekijken moet u uw browser updaten. Update nu mijn browser.

×