Blog

De drempel die zo ontzettend hoog is. . .

28 mei 2018

Goed voor jezelf zorgen, het is zo makkelijk gezegd. En we zeggen het vaak tegen elkaar in deze tijden. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in?

Lees verder »


Moederdag, verdien jij een cadeau?

19 maart 2018

De eeuwige discussie... wat ben je nou wél en wat ben je nou niet van deze kinderen? Verdien jij een cadeautje met moederdag? En wie moet daar dan voor zorgen?!

Een avond met stiefmoeders/ moeders onder elkaar. Delen, herkennen en erkennen. Hoe doe jij dat?! Kom ook en neem gezellig iemand mee!

Lees verder »


Rouw in een samengesteld gezin.

16 januari 2018

Het eerste keukentafelgesprek van 2018. Het thema is Rouw in een samengesteld gezin. Vaak krijg ik mensen bij me en als ze praten over het probleem ligt er vaak rouw onder. Een verloren droom, een verlies van veiligheid, een verlies van iemand waarvan ze niet meer houden zoals voorheen. We vergissen ons zo vaak, rouwen doen we alleen om geliefden die we verliezen door de dood. Maar niets is minder waar...

Lees verder »


Stiefkind van de rekening, mijn idee over alimentatie.

19 december 2017

In Zembla, Stiefkind van de rekening, werd een een kwestie besproken. Ex-stiefouders zouden alimentatie moeten gaan betalen voor hun stiefkinderen. Ik begreep uit de woorden van Raadsheer Cees van Leuven dat er maatwerk geleverd zou moeten worden.

Deze zou naast het recht op een omgangsvorm dan ook als plicht opgelegd kunnen worden. Als een “voor wat hoort wat” regeling. Lees hier mijn visie.

Lees verder »


We doen het zo alleen.

13 december 2017

"Hij had haar haren en arm aangeraakt, ze had gezegd dit niet leuk te vinden. Later had hij haar ter afscheid een knuffel gegeven en daarbij haar borsten aangeraakt. Ze was op haar fiets gesprongen en snel naar huis gefietst, nadat ze geweigerd had haar telefoonnummer te geven. Door de sneeuw, alleen naar huis geracet. Klaarlichte dag. Ik las de plek en het tijdstip en ineens zag ik het weer voor me, zij hadden mij ingehaald toen ik al lopend op weg was naar het centrum."

Lees verder »


Mijn plaats als Stief, ineens is ze 18 jaar.

07 december 2017

Als mijn Stiefdochter jarig is, word ik dan gefeliciteerd? Moet ik haar moeder feliciteren? Waar sta ik dan....

Lees verder »


Het verscheurde gevoel van een kind van gescheiden ouders en kerst.

20 november 2017

Toen ik 18 jaar geleden samen ging wonen vroegen mijn ouders en schoonouders, waar zijn jullie met kerst? Ik vond het een lastige vraag... keuzes maken. En dan te bedenken dat onze beide ouderparen gewoon getrouwd waren. Het enige lastige was dat ik uit een gezin van 2 kinderen kwam waarvan er 1 door een ongeluk niet meer was. Ik liet mijn ouders dus "alleen".
Vandaag de dag, in het hier en nu... heb ik te maken met mijn gescheiden ouders, mijn eigen samengestelde gezin, het gezin van mijn schoonzus, mijn schoonouders en de familie van mijn stiefdochter, en oja, het gezin van haar vriendje...  appeltje eitje toch?!...

Lees verder »


Wat is mijn “plek” als Stiefmoeder?

07 november 2017

"Als ze mijn nieuwe partner niet leuk vinden, dan gaat 'ie eruit..." Het is een zin die ik vaker voorbij hoor komen. Welke plek heb je als stiefouder? Ben je afhankelijk van de goedkeuring van de kinderen? Hier kan ik 50 blogs over schrijven, hier lees je 1 aspect. Heb je vragen of opmerkingen, of wil je weten wat ik denk van andere aspecten, laat het me weten!

Lees verder »


Je denkt dat je je kind helpt. . . maar is dat ook zo?

26 oktober 2017

Een blog gericht aan de papa's maar natuurlijk begaan mama's dezelfde "fout". We denken ze te helpen, door te ondersteunen, maar na verloop van tijd zien we dat we ze iets heel anders hebben eigen gemaakt. . .

Lees verder »


De beet van een gifslang is nooit dodelijk. . .

18 oktober 2017

Iemand vertelde me laatst: Er is nog nooit iemand dood gegaan aan de beet van een gifslang. Verwondert en klaar om te strijden keek ik haar aan. “Nee…? Ik ken toch écht andere verhalen.” Strijdvaardig als ik ben...

Maar klopt het wat ik zeg, of klopt wat zij zegt? En wat is de metafoor hierin voor ons eigen proces?!

Lees verder »


« Oudere blogs
  Adres
  Contactgegevens
Fem's Flow ontvangen?

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
  Adres

Venloseweg 74
5931 GV Tegelen
Nederland

  Contactgegevens

+31 (0)6 11 18 00 99
info@femkejoy.nl

Privacy verklaring


Fem's Flow ontvangen?
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Uw browser is verouderd!

Om deze website goed te kunnen bekijken moet u uw browser updaten. Update nu mijn browser.

×